-Rekla je da će me nazvati kad krene kući s posla. Završavala je u 11 sati. Od cijelog dana bila sam umorna, ležala u krevetu i nisam ni primjetila da je prošlo 11 sati, a nema njenog poziva. Poslala sam joj poruku, samo da vidim gdje je…

Ad Blocker prisutan

Naša stranica postoji zahvaljujući sponzorima. Molimo isključite Ad Blocker kako bi nesmetano pristupili stranici.

loading...

#TopIspovesti

-Rekla je da će me nazvati kad krene kući s posla. Završavala je u 11 sati. Od cijelog dana bila sam umorna, ležala u krevetu i nisam ni primjetila da je prošlo 11 sati, a nema njenog poziva. Poslala sam joj poruku, samo da vidim gdje je. Za nekoliko minuta vidim njen poziv. Javim se, a na liniji nepoznati glas, medicinska sestra. Imala je prometnu, pijani vozač se zabio u nju. Put od kuće do bolnice mi je u magli. Kada sam stigla tamo, vidjela sam je kako leži na krevetu, u komi. Ne znam ni kako opisati taj ružni osjećaj.

Želiš se ispovraćati, želiš plakati… Nista ne možeš. 4 dana je bila u komi, 4 dana sam sjedila kraj nje, držala za ruku i govorila joj da se mora probuditi. Otvara oči, jedva može pričati. Pogleda me nekako, nasmiješi se i jedva izgovori:” Oprosti, nisam te nazvala. ” Tada su mi suze još više krenule, nasmijala sam se, poljubila je u čelo i grlila kako nikada nikog nisam zagrlila. Onda sam jednostavno shvatila da mi ona nije samo najbolja drugarica, ona je moja srodna duša i bez nje ja ipak ne postojim.