Top Ispovesti: Kad sam prvi put slao CV i molbu za jedan posao, napisao sam da uz engleski jezik znam i ruski jezik. Od čitavog ruskog jezika, znao sam doslovno najviše dvije rečenice…

Ad Blocker prisutan

Naša stranica postoji zahvaljujući sponzorima. Molimo isključite Ad Blocker kako bi nesmetano pristupili stranici.

loading...

#TopIspovesti

-Kad sam prvi put slao CV i molbu za jedan posao, napisao sam da uz engleski jezik znam i ruski jezik. Od čitavog ruskog jezika, znao sam doslovno najviše dvije rečenice. Zovu oni mene nakon sedam dana iz te firme, da dodjem osobno se predstaviti u firmu, da su me izabrali samo zbog poznavanja ruskog jezika. Ja sav u panici, šta ću, kako ću, kuda ću. Na google translate napišem desetak rečenica i naučim ih napamet.

Došao na razgovor nervozan od glave do pete, i prvo pitanje molim vas prestavite se, ali na ruskom jeziku. I sada počnem ja onih par rečenica napamet što sam naučio. U pola predstavljanja, prekine mene taj glavni direktor i kaže, neka neka dosta je to momak, čestitam, javite se u kadrovsku, kada sredite sve papire, počinjete odma raditi. l evo radim već skoro dvije godine a od ruskog mi nije trebalo nijedno slovo.

Leave a Reply