Top Ispovesti: Kada sam prvi put slao životopis i molbu za jedan posao, naveo sam da uz engleski jezik poznajem i ruski. A ja sam od čitavog ruskog jezika, znao možda doslovno dvije rečenice. Zovu oni mene nakon nepune dvije…

Ad Blocker prisutan

Naša stranica postoji zahvaljujući sponzorima. Molimo isključite Ad Blocker kako bi nesmetano pristupili stranici.

loading...

#TopIspovesti

-Kada sam prvi put slao životopis i molbu za jedan posao, naveo sam da uz engleski jezik poznajem i ruski. A ja sam od čitavog ruskog jezika, znao možda doslovno dvije rečenice. Zovu oni mene nakon nepune dvije sedmice iz te firme, da dodjem osobno se prestaviti u njihovu firmu, da su me izabrali samo zbog poznavanja ruskog jezika jer je navodno najbitniji.

Ja sav u panici, šta ću, kuda ću i kako ću…Na “google translate” sam napisao jedno desetak osnovnih rečenica za predstavljanje i naučio ih napamet. Došao potpuno nervozan na razgovor, i prvo pitanje molim vas da se predstavite, ali na ruskom jeziku. I sada počnem ja onih par uvodnih rečenica što sam naučio napamet.

U pola prestavljanja, prekine mene direktor i kaže, neka neka, biće to dosta , čestitam !, javite se u kadrovsku, kad sredite papire, počinjete raditi. l evo radim već 2 i po godine a od ruskog mi posle nije trebalo nijedno slovo.